30 вересня 2022 р. 13:57

Заступника голови однієї з райадміністрацій Одеси підозрюють у корупції

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Поліцейські повідомили про підозру заступнику голови однієї із районних адміністрацій Одеси за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення посадовими особами державних та місцевих органів влади.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовець налагодив корупційну схему з вимагання та одержання від громадян коштів за прискорену процедуру приватизації житла комунальної форми власності.

Так, підозрюваний одержав у громадянина 2 тисячі доларів США хабара за гарантоване позитивне рішення з приватизації квартири в центрі Одеси зі всіма необхідними погодженнями органів, задіяних у процедурі, з подальшою держреєстрацією. За ці кошти він обіцяв швидке одержання свідоцтва на приватизацію житла, техпаспорт та держреєстрацію.

У разі відмови сплатити неправомірні кошти посадовець погрожував поверненням кватири до комунальної власності.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Зазначимо, що раніше прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї із районних адміністрацій Одеси за фактом зловживання службовим становищем. 

Раніше судді обрали Сергію Кондратюку запобіжний захід у вигляді застави на суму 752,4 тисячі гривень.

Наприкінці серпня співробітники Департаменту стратегічних розслідувань повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем голові райадміністрації.

Поділитися