13 жовтня 2022 р. 10:00

За організацію побиття одеської журналістки тренера спортклуба засудили на рік умовно

Фото: з відкритих джерел

(Фото: з відкритих джерел)

Приморський районний суд визнав винним та засудив до трьох років ув'язнення організатора побиття позаштатної кореспондентки ТРК "Круг" Аліни Радченко. Втім реальний термін йому замінили на один рік "умовно".

Про це йдеться у вироку суду. 

Обвинувачений повністю визнав свою провину. Слідство не встановило поки замовників цього злочину, проте з матеріалів слідства відомо, що засуджений через знайомого найняв людей. 11 вересня 2017 року п’ятеро чоловіків на одному авто вирушили для виконання нападу в центр Одеси та припаркувались за декілька кварталів від місця вчинення злочину. Атакували троє, а двоє сиділи в машині.

ФОТО: Facebook

У засудженого під час обшуку будинку вилучили кілька ножів, два травматичні пістолети та мисливські рушниці. А також набої калібра 5,45, які він зберігав незаконно.

Інфографіка: 368. медіа 

Напали на журналістку у вересні 2017 року. Нападники атакували жінку, коли вона йшла вулицею, та вдарили по голові. Постраждала втратила свідомість, вдарившись головою об стіну сусіднього будинку, а нападник почав тікати. Один з перехожих, як стверджували пізніше в поліції, їхній співробітник у цивільному, намагався затримати нападників, але тому вдалося втекти. Аліна Радченко отримала струс головного мозку, поранення голови, забій плеча та садна на гомілці та животі. Тоді вона звинуватила в цьому представників "Муніципальної варти", а причиною нападу назвала активність у критиці дій міського голови Геннадія Труханова та його команди. У травні 2019 року очільник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області Сергій Шайхет повідомив про затримання підозрюваного у нападі на Аліну Радченк. Проте сама активістка заявила, що це не відповідає дійсності

Втім тоді ж у травні 2019 року прокуратура повідомила, що завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо завдання тілесних ушкоджень Аліні Радченко.

Поділитися