20 серпня 2022 р. 10:09

За кордон по соняшниковому полю: на Одещині протягом години спіймали трьох ухилянтів

За кордон по соняшниковому полю: на Одещині протягом години спіймали трьох ухилянтів

Прикордонники Одещини затримали трьох чоловіків, які вчора намагалися незаконно дістатися Молдови. 

Як зазначають у пресцентрі Південного регіонального управління Держприкордонслужби, двох чоловіків виявили поблизу Нових Троян, коли ті майже перетнули українсько-молдовський кордон.

Аби їх не помітили, вони приховано пересувались соняшниковим полем, що розташоване впритул до державного кордону.

Однак з часом був помічений ще один ухилянт, який пересувався до Молдови у такий же спосіб. Його зупинили за 45 хвилин у 3 кілометрах від місця першого затримання. 

По даним фактам на трьох громадян призовного віку складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Після вироку суду їх буде передано до Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Заначимо, що з 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призиву.

Поділитися