20 жовтня 2022 р. 11:07

За дев'ять місяців на Одещині скерували до суду 100 обвинувальних актів щодо корупції

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Працівники прокуратури Одеської області скерували з початку року 100 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення. 

Про це повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко. 

Окрім того, суди розглядають 52 кримінальних провадження, що стосуються порушень у бюджетній сфері. За позовами прокуратури відкриті провадження за порушеннями на суму 1 мільярд 100 мільйонів гривень.

"За цим показником Одещина перша в Україні", - зазначив прокурор.

Також за останні дев’ять місяців до суду скерували 25 обвинувальних актів щодо дії організованих злочинних груп. Спрямовані до суду обвинувальні акти у 52 кримінальних провадженнях. У порівнянні із минулим роком цей показник збільшився на 27%. Ще 13 кримінальних проваджень стосуються порушень при закупівлях у системі ProZorro на суму 1,1 млрд гривень.

Наприклад, прокурори Малиновської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду два обвинувальних акти стосовно громадян, які перебувають у слідчому ізоляторі, за фактом шахрайського отримання грошової допомоги від держави внутрішньо переміщеним особам на проживання.

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера-землевпорядника та організатора шахрайської схеми за фактом пособництва у використанні підроблених документів та заволодінні землею рекреаційного призначення. 

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили адвокату про підозру у підбурюванні до надання 1,7 тисячі доларів США неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду. 

Поділитися