12 серпня 2022 р. 11:39

З підприємців Одещини намагаються збирати гуманітарну допомогу від імені військової адміністрації

Максим Марченко. Фото: Одеська ОВА

(Максим Марченко. Фото: Одеська ОВА)

В особисті повідомлення багатьох керівників підприємств, приватним особам та на електронну адресу компаній і організацій, надійшов надходить лист-звернення з проханням взяти участь у програмі гуманітарної допомоги Збройним Силам України.

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, листи надсилають від імені адміністрації та за його підписом. 

Втім це звернення, за його словами - фейк. 

"Ні я, ні Одеська ОВА не беруть участі в жодних програмах зі збору коштів і не надсилають подібних листів", - написав він.

Голова адміністрації також оприлюднив один з таких листів. 

У липні оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилають їх підприємцям по всій країні. 

У червні Служба безпеки України виявила в Одесі схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

В травні в Одесі затримали тероборонівця, який розпродавав військову амуніцію. Правоохоронці затримали військового, який безоплатно отримував зі складів волонтерських центрів для потреб армії медичне та військове приладдя, але не довозив, а по дорозі збував.

Раніше правоохоронці Одещини викрили ще одну «схему» ввозу товару для продажу під виглядом гуманітарної допомоги. Зловмиснику загрожує штраф у розмірі 100% від вартості перевезеного товару.

Поділитися