14 січня 2022 р. 08:57

Вирок у справі про побиття журналістів 19 лютого 2014 року планують оголосити 31 січня

Вирок у справі про побиття журналістів 19 лютого 2014 року планують оголосити 31 січня

Суддя Приморського районного суду Одеси Сергій Кічмаренко планує 31 січня оголосити вирок у справі про побиття активістів та журналістів під будівлею Одеської обласної адміністрації, що сталося 19 лютого 2014 року. 

Про це стало відомо під час засідання суду 13 січня 2022 року, повідомляє  Odessa.online.

Під час останнього наразі засідання відбулися дебати між стороною обвинувачення та адвокатами колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова, якого вважають причетним до організації масових заворушень, а також побиття учасників акції та журналістів 19 лютого 2014 року.

Прокурор вимагає визнати Орлова винним та призначити йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі. На думку прокуратури, вина колишнього ексвіцегубернатора в суді була доведена свідченнями потерпілих та свідків, відеозаписами та роздруківкою дзвінків.

Адвокатка Орлова Ірина Носкіна просила суд виправдати Орлова, восьмимільйонну заставу повернути, а також зняти арешт із майна обвинуваченого — двох квартир, автомобіля Mercedes та двох рахунків у різних банках. Сам Орлов своєї провини не визнав.

Ще одне засідання відбудеться 27 січня.

Нагадаємо, минулого року судді розглядали докази по цій справі та допитували свідків.

Тоді свідок Ольга Кошеверова розповіла, що учасники мітингу спробували знайти захист від нападників "тітушок" в будівлі облдержадміністрації, але двері були зачинені і щільно забарикадовані.

Раніше судді Приморського районного суду Одеси відклали розгляд справи. До того свідки не з'являлися на засідання. Наприклад, якщо в листопаді 2020 року засідання перенесли через коронавірус, то в липні того ж року – теж через відсутність свідків

Зазначимо, що основним обвинуваченим в цій справі є колишній депутат Одеської міської ради Олександр Орлов, який у лютому 2014 року обіймав посаду заступника голови Одеської обласної адміністрації. Головою ОДА тоді був Микола Скорик – зараз народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя".

19 лютого 2014 року на учасників мирної акції «Досить стріляти!», що проходила в облдержадміністрації, напали близько 200 «тітушек» в мотоциклетних шоломах, з битами, палицями і металевими прутами в руках. Постраждали активісти місцевого євромайдану та кілька співробітників ЗМІ.

Поділитися