22 серпня 2022 р. 15:33

Військовослужбовця, поліціянта та цивільного судитимуть за намагання впливати на слідчих

Фото: Ілюстративне

(Фото: Ілюстративне)

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно членів організованої групи за фактом обіцянки здійснити за неправомірну вигоду вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, йдеться про військовослужбовця, заступника начальника відділу поліції та цивільну особу, які одержали інформацію про початок досудового розслідування кримінального провадження стосовно двох військовослужбовців Збройних Сил України та вирішили вимагати від них гроші.

Учасники групи, за даними слідства, вимагали 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди за вплив на уповноважених службових осіб та слідчих щодо непритягнення військовослужбовців до кримінальної відповідальності.

У травні 2022 року, під час одержання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 2 тисяч доларів США, одного з учасників групи ‒ заступника начальника відділу поліції, затримали правоохоронці. Розслідування щодо цієї особи продовжується.

Раніше прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора одного з управлінь Одеської митниці за фактом вимагання та одержання 2,6 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Між тим працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з місцевих прокуратур Одеської обласної прокуратури, який  виманював гроші у знайомих на вигадані проєкти. Також наразі ДБР розслідує загибель поліцейської у Саврані. Між тим Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт чоловікові причетному до справи про присвоєння нерухомості на вулиці Приморській в Одесі.

А ще прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру двом посадовцям одного з управлінь Одеської регіональної філії  Акціонерного товариства "Укрзалізниця" за фактом одержання неправомірної вигоди. 

Поділитися