19 жовтня 2022 р. 08:58

В СБУ розповіли, що шукали в кабінеті міського голови Білгорода-Дністровського

Фото: телеграм-канал Аккерман Офіційний

(Фото: телеграм-канал Аккерман Офіційний)

Служба безпеки України прокоментувала інцидент із міським головою Білгорода-Дністровського Віталієм Гражданом, який заявив, що його побили спецпризначенці служби.

Як наголосили в СБУ, правоохоронці проводили слідчі дії в межах двох кримінальних проваджень щодо Віталія Граждана - йому інкримінують хуліганство та порушення законів та звичаїв війни. 

"Серед іншого міський голова підозрюється у махінаціях, пов’язаних із відшкодуванням збитків, завданих одному з об’єктів району внаслідок ракетного обстрілу. Тож правоохоронці прийшли, аби провести обшук і вилучити документи, які можуть це підтвердити", - пояснили в СБУ.

Там також стверджують, що міський голова сам спровокував бійку, тож правоохоронці змушені були вдягнути на нього кайданки. 

"За фактом нападу на співробітників СБУ при виконанні службових обов'язків, Національна поліція відкрила провадження щодо самого міського голови", - зазначили у СБУ.

Про побиття його співробітниками СБУ Білгород-Дністровський міський голова повідомив 18 жовтня. При цьому, він наголосив, що слідчі дії закінчилися, коли він намагався вийти з кабінету, а спецпризначенці, які надягали на нього кайданки нібито погрожували йому саме тим, що заявлять про напад на них. Мер також наполягає, що ні у чому не винен, а обшуки та кримінальні справи - спроба натиснути на нього з боку голови обласної військової адміністрації Максима Марченка та голови Білгород-Дністровської районної адміністрації Григорія Мельниченка. 

Влітку міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан опинився в лікарні через бійку з головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком. Попередньо, конфлікт виник через комунальну нерухомість.

Після цього голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко звернувся до голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з проханням звернутися до президента України щодо можливості введення в Білгороді-Дністровському військової адміністрації та відсторонення міського голови Віталія Граждана від виконання обов'язків. Коментуючи ці події, голова військової адміністрації зауважив, що така поведінка є неприйнятною ні для кого.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що створив робочу групу, яка вже з наступного тижня (з 11 липня) почне перевіряти роботу Білгород-Дністровської районної та міської рад.

Віталій Граждан був обраний мером на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від партії "Опозиційна платформа - За життя". Григорія Мельниченка депутати Білгород-Дністровської районної ради обрали своїм головою 4 грудня 2020 року. Він є депутатом від партії "Довіряй ділам".

Поділитися