23 серпня 2022 р. 12:31

В Одеських терміналах виявили недійсні купюри з Херсона

Ілюстративне фото: НБУ

(Ілюстративне фото: НБУ)

У декількох містах України, а саме у Києві, Одесі та у західних регіонах виявили 500-гривневі купюри, які вивели з обігу в Херсоні.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Пошкоджені гроші масово почали з‘являтися у терміналах самообслуговування та інших термінальних мережах. Раніше купюри були у сховищі херсонського Ощадбанку, поінформував співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Пресслужба Ощадбанку прокоментувала ситуацію:

"На тимчасово окупованих територіях працювало багато банківських установ. Спосіб пошкодження купюр для всіх банків встановлено регулятором. Відслідкувати те, з якої з тимчасово окупованих областей та зі сховища якого саме банку походять пошкоджені купюри, наразі практично неможливо".

Як зазначили в банку, подальша доля таких купюр і їх шлях з неконтрольованої території невідомі. Відповідні випадки розглядають правоохоронці.

Вчора, 22 серпня, правоохоронці повідомили, що податківці з Дніпропетровщини користувалися краденими грошима для оборудок із підприємцями Одещини.

Співробітники податкової служби в інтересах третіх осіб встановлювали підприємства, у яких наявні значні суми реєстраційного ліміту ПДВ, що зареєстровані та фактично перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Донецької та Харківської областей.

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт чоловікові причетному до справи про присвоєння нерухомості на вулиці Приморській в Одесі. 

Оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилають їх підприємцям по всій країні.

Поділитися