17 листопада 2022 р. 17:44

В Одесі затримали організатора трансферу ухилянтів

Фото: ДСР

(Фото: ДСР)

Миколаївські поліцейські затримали в Одесі чоловіка за підозрою в організації незаконного каналу переміщення осіб через кордон.

Про це повідомили в пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань.

Поліцейські встановили, що житель Херсонщини за певну винагороду надавав військовозобов’язаним чоловікам пакет документів, які давали підстави безперешкодно виїхати за кордон. Вартість такого "квитка" становила 1,6 тисяч доларів США з однієї людини.

Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання коштів.

"Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні ДСР.

Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше детективи НАБУ спільно із прокурорами САП та військовою контррозвідкою СБУ затримали трьох  посадовців Державної прикордонної служби України та двох цивільних осіб за організацію схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними громадянами України. 

У жовтні співробітники Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримали інспектора прикордонної служби відділу  "Рені" та цивільну особу під час перетину кордону 8 жовтня, а 7 жовтня задокументували розрахунок між прикордонником зі спільником  та "клієнтом".

Також раніше співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

А Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вимагання.

Поділитися