13 травня 2022 р. 17:31

В Одесі затримали банду здирників, що прикривалися волонтерським посвідченням

В Одесі затримали банду здирників, що прикривалися волонтерським посвідченням

Служба безпеки України під час спецоперації в Одесі нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало мешканців регіону і вимагало гроші з підприємців.

Як зазначили в пресслужбі СБУ, до складу банди входили громадяни рф та України, які раніше неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

В одного з учасників угруповання, правоохоронці виявили посвідчення однієї з волонтерських організацій, яким зловмисники почали «прикривати» свою злочинну діяльність з початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну. 

Оперативники СБ України встановили, що зловмисники вимагали з громадян повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну «данину». У разі відмови платити гроші, учасники групи погрожували постраждалим фізичною розправою.

Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання 100 тисяч гривень з підприємця, який займався готельним бізнесом. Правоохоронці затримали чотирьох активних учасників банди під час передачі другої частини грошей. Раніше було задокументовано отримання зловмисниками першої частини «траншу».

Наразі фігурантам провадження повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України нейтралізувала потужне злочинне угруповання в Одесі, яке пішло на співпрацю з ворогом і хотіло приєднатися до окупаційної «влади», якщо окупанти захоплять місто. 

Тоді на Одещині працівники Нацполіції спільно з Департаментом стратегічних розслідувань провели профілактичне відпрацювання представників «криміналітету», тобто перевірили чи не співпрацює злочинний світ з російськими засланцями та диверсійно-розвідувальними групами. За даними поліції, надходила інформація, що місцевий криміналітет нібито пообіцяв ворожим спецслужбам дестабілізувати ситуацію в регіоні. 

Поділитися