04 липня 2022 р. 18:38

В Одесі засудили до 15 років позбавлення волі розвідника "ДНР"

В Одесі засудили до 15 років позбавлення волі розвідника "ДНР"

Уродженця Одеської області визнали винним в участі у терористичній організації та призначили йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що чоловік у 2014 році вступив до воєнізованої групи "Розвідувальне Управління ДНР" на посаду старшого розвідника під позивним "Ахмад". Згідно з розподіленими керівниками осередків "ДНР" обов’язками, чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям Збройних сил України, задіяним у проведенні антитерористичної операції. Також  брав участь у збройному протистоянні в аеропорту міста Донецьк.

 Крім того, засуджений ніс службу на блокпостах, розташованих поблизу тимчасово окупованого Донецька і Шахтарська.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Нагадаємо, Біляївський районний суд визнав винним інженера з технічного нагляду у службовій недбалості та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі без права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов`язаною із здійсненням технічного нагляду на об`єктах будівництва строком на один рік та зі штрафом на користь держави у розмірі 8,5 тисяч гривень. 

Приморський районний суд Одеси затвердив угоду, яку уклали 17 червня прокурор Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та жінкою яку звинувачували у підбурюванні посадовця Міністерства оборони України до надання хабаря. 

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав інспектора прикордонної служби винним у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України та порушенні правил несення прикордонної служби.

Поділитися