08 жовтня 2022 р. 16:49

В Одесі судитимуть екскерівника Миколаївської прокуратури за державну зраду

В Одесі судитимуть екскерівника Миколаївської прокуратури за державну зраду

Приморський суд Одеси розгляне справу екскерівника Миколаївської окружної прокуратури розгляне, якого звинувачують у співпраці з окупантами.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Верховного суду України.

Як зазначає Судовий репортер, мова йде про колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа.

Експрокурора підозрюють в наданні окупантам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

За матеріалами досудового розслідування, посадовець збирав інформацію військового та оперативно-службового характеру, яку згодом передавав представникам ворожих силових структур. Зокрема, йдеться про оперативну обстановку в регіоні, результати обстрілів, паролі на блокпостах та інформацію про військових полонених зс рф.

На бік окупантів Герман перейшов на початку березня 2022 року. Чоловік зв’язався із представником одного із засобів масової інформації рф та заявив про бажання співпрацювати. Далі почав отримувати завдання від кураторів зі спецслужб Росії та передавати їм потрібну інформацію.

Засідання по цій справі буде розглядатися саме в Одесі, адже, як повідомили у Верховному суді, рішення про направлення матеріалів провадження з Центрального районного суду м. Миколаєва до райсуду м. Одеси ухвалено у зв’язку з тим, що відповідно до норм КПК України це кримінальне провадження має здійснюватися судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

Обвинувальний акт у зазначеному провадженні затверджений начальником відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону, що належить до юрисдикції Приморського районного суду м. Одеси.

Нещодавно Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили голові Національного банку України Кирилові Шевченку про підозру у співучасті в розкраданні коштів державного банку.

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід адвокатці, яку викрили на підбурюванні до надання 1 тисячі 700 доларів США неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду. 

Працівники Служби безпеки України затримали заступника начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України за підозрою у систематичному вимаганні хабарів.

Поліцейські Одеси затримали лікаря одного з медичних закладів Одеси за підозрою у вимаганні та отриманні грошей від пацієнта за операцію, які оплачує держава.

Поділитися