06 червня 2022 р. 11:42

В Одесі шахраї заволоділи нерухомістю на 45 мільйонів

ФОТО: Нацполіція

(ФОТО: Нацполіція)

Правоохоронці затримали в Одесі зловмисників при спробі продати будівлю та земельну ділянку під нею за 600 тисяч доларів США. 

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області.

В ході досудового розслідування було встановлено, що група осіб, підробляючи паспорти громадян, виготовляли підроблені документи на об’єкти нерухомості та за допомогою знайомих реєстраторів оформлювали право власності на нерухомі об’єкти за підробленими документами, після чого розпоряджались цим майном, видаючи його за власне.

Таким чином організована злочинна група шахрайським шляхом реалізувала об’єкти нерухомості, які належали державному підприємству та громадянам, отримавши за них понад 45 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників при отримані від покупця частини грошей в сумі 10 тисяч доларів США в якості завдатку та вилучили підроблені паспорти, документи на нерухоме майно, грошові кошти, комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи.

Наразі співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури оголосили підозри уродженцю Харківщини та двом жителям Одещини.

За ці злочини чоловікам загрожує покарання позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Одного підозрюваного вже помістили під варту, ще одному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром понад 46 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, прокурори повідомили про підозру двом мешканцям Білгород-Дністровського району за фактом фальсифікації документів та шахрайського заволодіння землею.

Раніше правоохоронці оголосили підозру інженеру-землевпоряднику та особі, яка організувала шахрайську схему заволодіння землею, за фактом пособництва у використанні підроблених документів та шахрайському заволодінні землею рекреаційного призначення.

Також правоохоронці викрили двох чоловіків призовного віку, які намагалися потрапити за кордон через контрольно-пропускні пункти Болградського району Одеської області з підробленими довідками.

Поділитися