08 червня 2022 р. 22:05

В Одесі розпочався суд над організатором терактів з Придністров'я

Фото: Радіо Свобода

(Фото: Радіо Свобода)

В Одесі почали судити жителя так званої «Придністровської Молдавської Республіки», який організував теракти у військових частинах та наругу над пам’ятником Небесній Сотні.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Максим Марченко.

"Сьогодні в Одесі судять терориста з Придністров'я, який організовував спотворення наших пам'ятників та підпали волонтерських центрів. той факт, що росія намагається дестабілізувати обстановку в області, використовуючи громадян Придністров'я, в черговий раз доводить, що влада окупантів руками невизнаних республік виконує брудну роботу, перекладаючи на них відповідальність за ці злочини", - повідомив Марченко.

За словами Марченка, у так званих "ЛДНР" військові злочини за наказом росії виконують звичайні терористи.

За даними слідства, наприкінці 2021 року іноземець, за вказівкою російських кураторів, планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти.

Одним з завдань чоловіка був підпал військових автомобілів, що знаходились на території однієї з військових частин в Одесі, за 800 доларів США винагороди. А також обвинувачений залучив свого знайомого українця, якому дав завдання забруднити червоною фарбою пам’ятний знак «героям Небесної Сотні» у сквері біля Одеської обласної державної адміністрації на проспекті Шевченка в Одесі.

Нагадаємо, мешканця Одещини засудили на вісім років за сприяння тероризму. Слідством встановлено, що чоловік, будучи прихильником "русского мира" надавав представникам так званої "ЛНР" інформацію щодо переміщення військової техніки Збройних Сил України.

Поділитися