27 травня 2022 р. 15:34

В Одесі затримали тероборонівця, який розпродавав військову амуніцію

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Правоохоронці затримали військового з територіальної оборони в Одесі, який безоплатно отримував зі складів волонтерських центрів для потреб армії дрони, квадрокоптери, складові бронежелетів, наколінники, каремати, медичне та інше приладдя, але до військових формувань гуманітарний вантаж не довозив, а по дорозі збував. 

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області, впродовж трьох місяців протиправної діяльності фігурант вторгував на гуманітарці понад 700 тисяч гривень. 

Правопорушнику оголошено підозру за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв та безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, мешканець невизнаного Придністров'я відповідатиме перед законом за організацію терактів в Одеській області на замовлення кураторів з російської федерації.

Також прокуратура повідомляла, що підрядника ремонту школи в Одесі підозрюють у привласнені 2 мільйонів.

Раніше правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Прокурори повідомили про підозру двом мешканцям Білгород-Дністровського району за фактом фальсифікації документів та шахрайського заволодіння землею.

Поділитися