29 вересня 2022 р. 20:20

В Одесі поліцейські викрили двох місцевих жителів у колабораційній діяльності

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Працівники поліції затримали в Одесі жінку й чоловіка, які публічно в громадських місцях заперечували збройну агресію рф проти України та підтримували рішення й дії країни-агресора на території нашої держави.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області. 

Зокрема, чоловік у своїх висловлюваннях запевняв людей, що війни в Україні немає, а проходить "визвольна спецоперація". Жінка, в свою чергу, вихваляла окупантів і запевняла, що з настанням в Одесі "русского міра" покращиться життя.

Правопорушникам поліцейські повідомили про підозру в публічному запереченні громадянином України здійснення збройної агресії проти України та публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора. Це правопорушення передбачене ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Раніше прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно двох мешканців Ізмаїльського району за фактами колабораційної діяльності. 

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду матеріали стосовно ще одного агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення артилерійських підрозділів Збройних сил України поблизу південного фронту. 

Мешканця Ізмаїла Одеської області засудили до 14 років позбавлення волі за участь у терористичній організації

Поділитися