12 січня 2022 р. 20:08

В Одесі пам'ятку архітектури використовували безкоштовно

В Одесі пам'ятку архітектури використовували безкоштовно

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Встановлено, що посадовець Одеського порту, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, надав підприємству в користування складські приміщення "Червоних пакгаузів" загальною площею майже 7 тис. м кв., уклавши договір про надання послуг зберігання, тоді як суб’єкт підприємницької діяльності фактично здійснював оренду вказаних приміщень.

Таким чином підприємство було звільнене від сплати оренди за користування державним нерухомим майном, що призвело до ненадходження до держбюджету України понад 2,3 млн грн, а на розрахунковий рахунок ДП "Одеський морський торговельний порт" – майже мільйона гривень.

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях визнало аукціон оренди чотирьох складів "Червоні пакгаузи" в одеському порту, в якому раніше попередньо визначив переможця, таким, що не відбувся.

Аукціон пройшов 26 листопада, і в ньому переможцем визнали товариство з обмеженою відповідальністю "Адара Плюс". Компанія готова була орендувати склади за 1 мільйон 301,5 тисячі гривень, що в 9,5 разів більше стартової ціни лоту. Компанія була заснована у 2016 році, зареєстрована в Одесі на Княжій, 8. Директор та бенефіціар фірми – Оксана Ященко.

Поділитися