03 червня 2022 р. 10:22

В Одесі гранатою від поліцейських відбивався торговець зброєю

ФОТО: Нацполіція

(ФОТО: Нацполіція)

Троє оперативників внутрішньої безпеки Національної поліції отримали поранення осколками гранати, якою від них в Одесі відбивався продавець зброї.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції. 

За даними Нацполіції, працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили причетність 27-річного харків’янина та його 29-річної співмешканки — жительки  Луганщини — до незаконних оборудок зі зброєю.

Поліцейські провели комплекс оперативних заходів та задокументовали  факт продажу фігурантами автомата Калашникова, магазину до нього, патронів калібру 5,45, гранат РГД-5 та Ф-1.  


 
Побачивши  поліцейських, чоловік спробував втекти. Однак коли оперативники внутрішньої безпеки поліції його схопили, він дістав з кишені гранату, яка здетонувала.

Від вибуху троє оперативників отримали осколчасті поранення. З  травмами різних ступенів їх доставили до Одеської обласної клінічної лікарні. Наразі життю  поліцейських нічого не загрожує.

Незважаючи на це, спільників  затримали після проведення чергової оборудки зі зброєю на суму 29 тисяч гривень.

За фактом події слідчі одеської поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових злочинів за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. 

Варто відзначити, що у зловмисника при собі було незаповнене посвідчення із зображенням герба російської федерації та ще одна граната.

Наразі обох фігурантів затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм буде повідомлено про підозру за незаконне поводження зі зброєю  та посягання на життя правоохоронців. 

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

Нагадаємо, в Суворовському районі Одеси чоловік підірвав гранату.

Військові Одещини за тиждень знешкодили п'ять морських мін.

Прокурори скерували в суд справу щодо шести одеських любителів росії. Ці особи поширювали матеріали, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України.

Мешканець невизнаного Придністров'я відповідатиме перед законом за організацію терактів в Одеській області на замовлення кураторів з російської федерації.

 Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися