06 серпня 2022 р. 14:00

У Миколаєві затримали агентів фсб, які відстежували дислокацію одеських резервістів

У Миколаєві затримали агентів фсб, які відстежували дислокацію одеських резервістів

Двоє зловмисників здійснювали розвідувально-диверсійну діяльність у Миколаївській області: збирали та передавали ворогу розвіддані про важливі інфраструктурні об’єкти, склади з  пальним, дислокацію і переміщення живої сили і техніки Збройних Сил України, зокрема, одеських резервістів.

Як повідомили в СБУ, отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів і масованих артилерійських обстрілів. 

У  результаті дій цієї агентурної мережі зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів суднобудівної інфраструктури міста, серед яких заводи "Екватор", "Кристал", "Океан", склади з паливно-мастильними матеріалами, завдано руйнувань об’єктам соціальної інфраструктури.

Зловмисники здійснювали постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, і надсилали результати куратору, використовуючи відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку.

Ворожим агентам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Між тим Військова розвідка Великої Британії, яка підпорядковується Міністерству оборони Сполученого Королівства, прогнозує початок нової фази війни з росією.

Також Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали членів міжрегіональної агентурної мережі фсб рф, яка забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти по всій Україні. 

Поділитися