05 травня 2022 р. 10:45

В Іспанії затримали Анатолія Шарія - СБУ

В Іспанії затримали Анатолія Шарія - СБУ

4 травня в Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки.

В СБУ зазначили, що Анатолій Шарій підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: 

▪️ ст. 111 (Державна зрада) 
▪️ ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Минулого року йому було оголошено про підозру. 

Також вже після початку повномасштабного вторгнення "Партія Шарія" потрапила до переліку антиукраїнських партій, діяльність яких наприкінці березня призупинила Рада національної безпеки та оборони.

Нагадаємо 12 квітня Президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

За даними СБУ, він планував втекти до Придністров’я, а потім до росії.

Зазначимо, що народного депутата, голову політради забороненої партії ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука також підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Наприкінці лютого 2022 року Медведчук втік з-під домашнього арешту, а у березні суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися