25 квітня 2022 р. 11:37

У порту Чорноморська виявили російський танкер, який видавали за замбійський

ФОТО: ДБР

(ФОТО: ДБР)

Детективи Державного бюро розслідувань спільно з працівниками Регіонального управлінням морської охорони Держприкордонслужби та відділу Одеського прикордонного загону виявили у порту Чорноморська судно російської федерації.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, судно передали на зберігання Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою його націоналізації. 

Цікаво, що власники судна намагались заховати під час війни нафтоналивний танкер "Волгонефть-268" на Іллічовському судноремонтному заводі, змінивши "прописку" корабля на Замбію.

Також, для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України вартість суден була суттєво занижена, що могло призвести до значних збитків.

Також правоохоронці  виявили білоруське судно «Надежда» та суховантажну баржу, які знаходились в акваторії Ізмаїльського порту на Одещині.

Кораблі були задіяні у логістичних операціях рф на річці Дунай. Ці судна також пропонують націоналізувати.

Нагадаємо, напочатку квітня слідчі Державного бюро розслідувань за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби  завадили вивести з України вісім російських вантажних суден та два танкери, які знаходились в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах.  

7 квітня голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко у своєму відеозверненні повідомив, що очікується рішення по націоналізації російських кораблів, що знаходяться в Ізмаїлі.

Поділитися