21 березня 2022 р. 14:52

У Мелітополі окупанти викрали чотирьох журналістів (оновлено)

У Мелітополі окупанти викрали чотирьох журналістів (оновлено)

Сьогодні, 21 березня, російські окупанти викрали зі своїх домівок чотирьох журналістів «МВ-холдингу», трьох з них згодом відпустили.

Про це інформують родичі викрадених, місцеві ЗМІ та підтверджує Національна спілка журналістів України.

До видавця Михайла Кумка, випускової редакторки Євгенії Борян, журналісток Юлії Ольховської та Любові Чайки прийшли озброєні люди, які відвезли їх у невідомому напрямку.

Генеральна директорка «МВ-холдингу» Ганна Медвідь розповіла, що сьогодні рано вранці близько 6 години озброєні люди спочатку приїхали до журналісток Юлії Ольховської та Любові Чайки, вилучили домашній сервер. Потім приїхали до інших співробітників холдингу.

"Тиждень тому мене викликали на розмову і пропонували їх підтримувати. Зустрічалися у редакції, в яку вони проникли самовільно і обшукали. Хочуть, щоб ми були лояльними і їх підтримували. Я згоди не дала і ми розійшлися", - каже Медвідь.

Об 11 годині в НСЖУ повідомили, що трьох журналісток після розмов про необхідність співпрацювати із загарбниками відпустили. Поки утримується у невідомому місці Михайло Кумок.

За словами Медвідь, Кумок є власником холдингу і видавцем, але він повністю відійшов від редакційних справ, до того ж наразі перебуває на пенсії. Його дочка Тетяна написала, що зв'язку немає і з її мамою - дружиною Михайла: "Під будинком батьків стоїть машина окупантів".

НСЖУ підкреслює, що інформує про всі факти воєнних злочинів рф проти працівників ЗМІ Європейську та Міжнародні федерації журналістів.

16:49 Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у своєму фейсбуці, що видавця «Мелітопольських відомостей» Михайла Кумка та членів його сім'ї відпустили. За його інформацією, у Кумка вилучили телефон. 

Нагадаємо, вчора, 20 березня, окупанти відпустили каховського журналіста після тижня полону.

Раніше повідомлялося, що викраденого в Новій Каховці журналіста вивезли у Херсон.

Нагадаємо, на Київщині під час обстрілу загинули два журналісти.

В Інституті масової інформації повідомляли про чотирьох вбитих журналістів. Щонайменше шестеро медійників були поранені. 

Напередодні на Київщині російські військові вбили журналіста New York Times Брента Рено. Його колега американський 46-річний журналіст Хуан Дієго Херрера Арредондо отримав осколкове поранення у стегно.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися