21 травня 2022 р. 19:27

У Білгороді-Дністровському викрили блогера, який підтримував напад рф на Україну

У Білгороді-Дністровському викрили блогера, який підтримував напад рф на Україну

Управління СБУ в Одеській області інформує про викриття колаборанта в Білгороді-Дністровському.
 
Співробітники СБУ блокували діяльність чергового проросійського інтернет-агітатора, який поширював пропаганду країни-агресора.
 
Слідство СБУ встановило, що громадянин України у власному акаунті активно поширював в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали, у яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році. Прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот та пропагував ідеї «руського міра».
 
Під час огляду смартфону та комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.
 
Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.
 
Тривають слідчі дії за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Також управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Поділитися