27 жовтня 2022 р. 11:37

Троє мешканців Одещини відбулися умовним покаранням за переправлення ухилянтів за кордон

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Суд ухвалив вирок, яким затвердив угоду трьох жителів Подільська Одеської області із прокурором про визнання провини та призначив підсудним покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора та два роки.

Про це повідомило Подільське районне управління поліції Одеської області.

Додатково суд поклав на громадян обов’язки періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця роботи і мешкання.

Наприкінці березня поліцейські та прикордонники викрили групу організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку на територію Молдови в обхід пунктів пропуску. Спільники – двоє чоловіків 47 та 50 років і 52-річна жінка – розробили покрокову схему реалізації задуму, розподілили ролі і супроводжували "клієнтів" до лінії розмежування, координуючи дії один одного. Правоохоронці затримали їх при спробі переправити до сусідньої держави п’ятьох громадян України.

Дії зловмисників слідчі кваліфікували за частиною 2 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені щодо декількох осіб за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Іншому провідникові пощастило менше - Фрунзівський районний суд Одеської області визнав винним місцевого мешканця в незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України та засудив до 7 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 

Поділитися