08 липня 2022 р. 21:00

Теплодарця засудили заочно на 15 років за службу терористичній "днр"

ФОТО: Думська

(ФОТО: Думська)

Приморський районний суд Одеси засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Засуджений, на позивний "Ахмад", з 2014 року по червень 2016 року, діючи у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "днр", умисно, безпосередньо, із застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, сприяючи діяльності зазначеної терористичної організації, приймала участь у збройному протистоянні Збройним силам України та іншим підрозділам, задіяним у ході проведення АТО, під час бойових дій, а саме приймала участь у збройному протистоянні в аеропорті м. Донецьк (бій за так зване «Донецьке летовище»), а також на інших напрямках наступу сил «ДНР» на збройні формування АТО. Крім того, приймаючи участь в терористичній організації "днр", "Ахмад", протягом 2014-2016 років, ніс службу на блокпостах, розташованих поблизу тимчасово окупованого терористичною організацією м. Донецьк, м. Шахтарськ, м. Марьїнка.

Кримінальне провадження відносно нього здійснювалося в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, який переховується від суду на тимчасово окупованій території України з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Видання Думська повідомляє, що йдеться про 37-річного теплодарця Олександра Плетньова.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси засудив пенсионерку до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та розпалювання національної ворожнечі. 

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували мережу російських інтернет-агентів, до якої входили п'ять осіб.

Суд в Одесі засудив чоловіка та жінку, які займалися сексом на міському пляжі до 1 року 6 місяців позбавлення волі та одного року відповідно.

Уродженця Одеської області визнали винним в участі у терористичній організації та призначили йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися