19 травня 2022 р. 16:27

Одеський псевдомінер відмовився пояснювати свій вчинок

ФОТО: Нацполіція в Одеській області

(ФОТО: Нацполіція в Одеській області)

Правоохоронці затримали телефонного терориста, який вчора, 18 травня, повідомив у поліцію про замінування кількох адмінбудівель та парку в Одесі.

Як повідомили в поліції, ним виявився 53-річний мешканець Миколаївщини. 

Анонімні повідомлення про "мінування" будівлі органу судової влади, кількох колишніх адміністрацій та парку відпочинку до поліції почали надходити вчора зранку.

Кілька годин за вказаними адресами інформацію перевіряли працівники спеціальних служб. Всі повідомлення виявились неправдивими.

Того ж дня поліцейські разом зі співробітниками Служби безпеки України в Одеській області затримали псевдомінера в Преображенському парку. Будь-яких пояснень щодо свого вчинку правопорушник не надав. Мотиви злочину поліцейські встановлюватимуть в ході досудового розслідування.

Тепер йому загрожує від 2-х до 6-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, речник голови Одеської обласної воєнної адміністрації Сергій Братчук зазначив, що активізація телефонних терористів, які вчора повідомили про замінування кількох адміністративних будівель та парку, також є елементом гібридної інформаційної війни. Ворог, на його думку, намагається таким чином посіяти паніку.

Російські посадовці та пропагандисти, які розповсюджують фейкову інформацію, активізувались останнім часом щодо Одеси та Одеської області задля розвідки. 

Військово-морські сили російської федерації створили в корабельному угрупованні у північно-західній частині Чорного моря дві корабельні десантні групи. 

Поділитися