14 січня 2022 р. 10:47

Суд продовжив тримання під вартою учасникам бунту в одеській колонії

Суд продовжив тримання під вартою учасникам бунту в одеській колонії

Обвинуваченим у справі щодо масових заворушень у Державній установі "Південна виправна колонія №51" продовжено строк тримання під вартою. 

Про це повідомили у пресслужбі суду. 

Зокрема на засіданні 13 січня задоволено клопотання прокурора про допит у режимі відеоконференції потерпілого та свідка, а також встановлення місця знаходження свідка та здійснення його допиту.

Крім того, продовжено обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Наступне судове засідання згідно з погодженим графіком призначено на 18 лютого 2022 року.

Йдеться про кримінальне провадження стосовно семи осіб, обвинувачених у вчиненні масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особами, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до тяжких наслідків та вчинення нападу на адміністрацію установи виконання покарань особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі у ДУ "Південна виправна колонія №51".

В результаті чого було паралізовано роботу ПВК №51, пошкоджено та знищено майно ДУ "ПВК № 51" на загальну суму 791 тис.  479 гривень 11 копійок, майно ДУ "ОВК №14" на загальну суму 353 тис. 101 гривню, а також нанесено тілесні ушкодження 17 працівникам адміністрації.

Останній раз їм продовжували термін утримання під вартою 2 грудня 2021 року. 

Зазначимо, що раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про блокування розкрадання державного майна держустанови "Південна виправна колонія № 51" вартістю понад 223 мільйони гривень. Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати "Південну виправну колонію загального режиму №51". П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх в'язнів вивезли з колонії в липні, після чого її законсервували.

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях вкотре скасувало аукціон з приватизації Південної виправної колонії № 51.

Напочатку жовтня Фонд державного майна України в Одеській області вчетверте оголосив торги з приватизації Південної виправної колонії № 51. Третя спроба продати цю колонію виявилась невдалою. Раніше, на початку серпня, аукціон з продажу майна державної установи "Південна виправна колонія № 51" в Одесі за зниженою ціною скасували та планували виставити установу на торги втретє за старою ціною.

Поділитися