28 грудня 2022 р. 10:10

Стрільця "лнр" судитимуть на Миколаївщині

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Луганської області за фактами державної зради, а саме переходу на бік армії рф у період збройного конфлікту, вчиненого в умовах воєнного стану, та добровільної участі громадянина України в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території та в збройних формуваннях держави-агресора (ч.2 ст. 111, ч.7 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що 20 серпня 2022 року обвинувачений прибув до військового комісаріату в м. Луганськ.  У період з 25 серпня по 10 вересня поточного року зрадник, з метою отримання навичок для виконання бойових завдань у складі збройних формуваннях держави-агресора, пройшов військові навчання біля Алчевську Луганської області, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після навчання він був зарахований до "137-го гвардійського парашутно-десантного Кубанського козачого ордена полку Червоної Зірки", який входить до складу 106-ї повітряно-десантної дивізії зс рф на посаду стрілка. 

Підкреслимо, що в подальшому обвинувачений брав участь у бойових діях проти Збройних сил України на території тимчасово окупованих збройними силами рф територіях Харківської, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

А вже 6 жовтня неподалік села Тернові Поди Баштанського району Миколаївської області його було взято в полон.

Так, у жовтні до українського полону потрапив бойовик так званої "днр". Як згодом виявили правоохоронці, зловмисник спільно з російськими загарбниками здійснював розбійні напади на жителів захопленої Каховки. Перебуваючи в лавах агресора, колаборант брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ в напрямку Херсон-Кривий Ріг. Також стало відомо, що зловмисник займався грабунками жителів Каховки.

А 26 грудня, жителі селища Троїцьке, що на Новоодещині, на воротах та на своїх помешканнях виявили символи, що пропагандують так званий "руський мір". Через декілька годин правоохоронці встановили, що до ворожих написів причетний 21-річний місцевий мешканець. Тепер жартівнику загрожує до п'яти років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.   

Тетяна Каптур

Поділитися