05 червня 2022 р. 12:52

Справу судді з Одещини, підозрюваного у хабарництві, скерували в суд

ФОТО: ДБР.

(ФОТО: ДБР.)

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо голови одного із міськрайонних судів Одеської області та його спільника - адвоката.

Як повідомили в пресслужбі ДБР, вони обвинувачуються у виманюванні грошей з громадянина за, начебто, прийняття позитивного судового рішення.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Встановлено, що голова суду за посередництва адвоката пообіцяв мешканцю Одещини забезпечити прийняття іншим суддею позитивного рішення. Раніше цивільна дружина заявника вже виграла у цьому суді справу щодо стягнення заборгованості з підприємства-боржника. Однак, у визначені терміни гроші не були перераховані, тому вона звернулась до суду щодо поновлення строків пред’явлення виконавчого документа.

Спочатку суддя та адвокат планували отримати від громадянина 700 тис. гривень, але потім зменшили суму до 6 тис. доларів США.

ДБР задокументувало передачу 3,5 тис. доларів США. Адвоката затримали працівники Бюро під час отримання другої частини «траншу».

Спільники обвинувачуються у шахрайстві за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

У разі доведення їхньої вини у суді їм загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила в Одесі схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Працівники поліції затримали головного спеціаліста одного з управлінь Одеської міськради під час одержання неправомірної вигоди.

Поліцейські затримали групу посадовців Одеської міської ради, яких підозрюють у здирництві та отриманні хабарів за непроведення демонтажу рекламних об’єктів в місті.

Поділитися