05 травня 2022 р. 15:41

Справу шахрайки, що виманювала в колишнього прокурора Одещини 40 тисяч доларів, скерували в суд

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, шляхом обману, намагалась заволодіти 40 тисячами доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідством з’ясовано, що жінка, яка була раніше засуджена та відбувала покарання за шахрайство, представившись родичкою працівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, запропонувала колишньому керівнику прокуратури Одеської області свою допомогу у вирішенні питання, пов’язаного із закриттям кримінального провадження стосовно нього.

Жінка повідомила екс-прокурору, що за грошову винагороду у розмірі 40 тис доларів США, через свого нібито родича з САП та за її особистого посередництва, вона забезпечить прийняття рішення про закриття кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснюється підрозділом НАБУ.

Після чого, екс-прокурор звернувся до Управління Служби безпеки України в Одеській області та повідомив про факт готування злочину.

У ході контролю за вчиненням кримінального правопорушення правоохоронці затримали підозрювану після одержання 40 тис доларів США.

Наразі за клопотанням прокурора обвинувачена перебуває під вартою.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру мешканці Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі, шляхом обману намагалась заволодіти 40 тисячами доларів США.

Наразі через дії російських військових в Чорному морі у портах Одещини за попередніми даними залишаються заблокованими 39 іноземних цивільних суден

Поділитися