02 жовтня 2022 р. 09:32

Справу ресторатора, що захопив ділянку землі вартістю у понад 2 мільйони в Одесі, скерували до суду

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом самовільного зайняття та забудови земельної ділянки в охоронній зоні.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Там наполягають, що слідством встановлено, що підприємець самовільно зайняв земельну ділянку площею 192 квадратних метри на вулиці Академічній в Одесі, на якій збудував нежитлову будівлю-ресторан.

Обвинувачений фактично використовував ділянку без дозвільних документів на землю та будівництво, чим спричинив майже 2,2 млн грн шкоди її законному власнику – територіальній громаді в особі Одеської міської ради.

Слід зазначити, що вказана земельна ділянка знаходиться в охоронній зоні об’єктів газорозподільної системи. У ході досудового слідства також пред'явлений позов про відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.

Зазначимо, що це не вперше коли прокуратура скеровує в суд такі справи. Так у червні 2021 року прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом самовільного зайняття та забудови земельної ділянки в охоронній зоні.

А також прокурори Суворовської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка, підозрюваного у самовільному зайнятті та забудові земельної ділянки.

Поділитися