08 липня 2022 р. 15:05

Справу про розтрату в Одесі понад 3 мільйонів "ковідних" грошей скерували в суд

Справу про розтрату в Одесі понад 3 мільйонів "ковідних" грошей скерували в суд

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох заступників керівника одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Слідством встановлено, що один із заступників, виконуючи обов’язки керівника медзакладу, у квітні 2021 року, без проведення тендеру, уклав угоду з постачальником про закупівлю для медиків респіраторних масок для захисту дихальних шляхів за ціною завищеною на понад 80%. Переплата на закупівлі склала понад 2 млн гривень.

В свою чергу, інший заступник, виконуючи обов’язки керівника медичного підприємства, у червні 2021 року, за тією ж схемою, без проведення тендеру, уклав угоду з постачальником про закупівлю для медиків засобів індивідуального захисту – оглядових рукавичок за ціною завищеною більш, ніж у 2,5 рази. Переплата на закупівлі склала понад 1,5 млн гривень.

Таким чином державному бюджету спричинено матеріальні збитки в особливо великих розмірах.

Наразі за клопотанням прокуратури обвинувачені відсторонені від займаних посад.

В рамках зазначених кримінальних проваджень з метою відшкодування збитків прокурорами пред’явлено цивільні позови.

Нагадаємо, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Кілійської районної державної адміністрації за фактом зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Поділитися