09 листопада 2022 р. 16:38

Справу про розбещення малолітніх в ізмаїльському будинку дитини вчетверте повернули до суду

Справу про розбещення малолітніх в ізмаїльському будинку дитини вчетверте повернули до суду

Одеський апеляційний суд скасував ухвалу Ізмаїльського міськрайонного суду від 24 серпня про повернення на доопрацювання прокурору обвинувального акта у справі колишнього директора КНП "Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини", якого звинувачують в розбещенні малолітніх підопічних.

Про це прокурор Ізмаїльської окружної прокуратури Олександр Пацессор повідомив "Думській".

Таким чином, документ вчетверте направляється до суду першої інстанції для розгляду зі стадії підготовчого судового засідання - тепер уже до іншого судді.

У серпні Ізмаїльський міськрайонний суд повернув прокурору на доопрацювання обвинувальний акт у справі колишнього директора КНП "Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини", якого обвинувачують у розбещенні підопічних.

17 лютого 2021 року прокурори Ізмаїльської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора спеціалізованого будинку дитини на Одещині, підозрюваного у сексуальному насильстві та розбещенні малолітніх. 

Директора дитячого будинку обвинувачують в тому, що з червня 2018 року по серпень 2020 року, у денний та вечірній час доби, систематично приводив до свого службового кабінету трьох малолітніх вихованок під приводом спільного проведення часу, зокрема перегляду мультиплікаційних фільмів, проведення спільних ігор, пригощання солодощами.

Надалі керівник дитбудинку, за даними слідства, використовуючи довіру, свій авторитет та вплив на малечу, їх залежне становище та неспроможність чинити опір, неодноразово вчиняв щодо дітей сексуальне насилля та розпусні дії.

У вересні 2020 року виконуючого обов'язки генерального директора КНП «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини» відсторонили від здійснення повноважень на посаді на час проведення службового розслідування.  

Із заявою про те, що директор будинку дитини вчинив розпусні дії щодо трьох дівчаток семи та п’яти років, до правоохоронців звернулася працівниця цього закладу і поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.156 (Розбещення малолітніх) Кримінального кодексу України.

Поділитися