27 червня 2022 р. 13:30

Справу про ремонт каналізації в Білгороді-Дністровському скерували в суд

Справу про ремонт каналізації в Білгороді-Дністровському скерували в суд

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії, підозрюваного у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, з’ясовано, що впродовж 2019-2020 років керівник підприємства привласнив бюджетні кошти під час реконструкції каналізаційно – насосної станції, яка належить КП «Білгород-Дністровськводоканал».

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх.

Крім того, наразі у суді розглядаються обвинувальні акти стосовно колишніх посадовців КП «Білгород-Дністровськводоканал», підозрюваних у службовій недбалості.

Слідством встановлено, що посадовці не перевірили належним чином на достовірність надані їм на підпис директором підприємства-підрядника акти приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягу та вартості фактично виконаних робіт обсягам та вартості зазначених в актах, з реконструкції КНС № 2 у місті Білгород-Дністровський.

Так, за договором підряду під час проведення реконструкції вищевказаної насосної станції повинні були провести розбирання цегляних стін та перегородок, улаштувати підвісні жолоби, закупити цеглу та провести мурування внутрішніх стін з цегли, встановити щілинні грати, шафи керування насосами та дробилками, закупити манометри.

Разом з тим, згідно висновку експертизи, закупівля цегли, мурування внутрішніх стін з цегли та розбирання стін та перегородок взагалі не проводилось підрядною організацією. Крім того, шафи керування насосами та дробилками і манометри не закуповувались та встановлені не були.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб бюджету Білгород-Дністровської міської ради завдано майже 840 тисяч гривень шкоди.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала схему привласнення комплектуючих до бойових літаків на одному з держпідприємств в Одесі.

Раніше Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з комерційних підприємств в Одеській області.

Слідчі поліції повідомили про підозру керівнику підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів під час ремонту школи в Одесі.

Болградська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який підключав Інтернет у школах колишнього Тарутинського району. 

Поділитися