03 листопада 2022 р. 11:48

Справу про підозру митника з Рені у хабарництві скерували в суд

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань завершили та скерували в суд обвинувальний акт стосовно начальника митного посту "Рені" Одеської митниці, якого обвинувачують у систематичному хабарництві.

Як стверджують в ДБР, в умовах воєнного стану та блокади портів митник встановив "таксу" на кожну фуру та на видачу Сертифікатів про походження товарів з України на кожне авто.

Фото: ДБР

Правоохоронці затримали посадовця "на гарячому" під час отримання лише від одного митного брокера понад 150 тисяч гривень за безперешкодне оформлення автомобілів із зерновими культурами та видачу 15 сертифікатів. 

Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно "смотрящого" та двох мешканців Одеси за фактами встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань та незаконного обігу наркотичних речовин. 

Суд визнав уродженця Одеської області винним у державній зраді та участі в терористичній організації та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фрунзівський районний суд Одеської області визнав винним місцевого мешканця в незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України та засудив до 7 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися