02 серпня 2022 р. 17:51

Справу привласнення 5 мільйонів соціальних виплат у Білгороді-Дністровському скерували до суду

Справу привласнення 5 мільйонів соціальних виплат у Білгороді-Дністровському скерували до суду

Слідчі скерували до Білгород-Дністровського районного суду Одеської області обвинувальний акт стосовно дев’яти членів злочинного угруповання за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Обвинувачені привласнили кошти, виділені для виплат новонародженим дітям, які виховуються одинокими матерями, а також малозабезпеченими та багатодітними батьками.

Викрили злочинну схему, встановили її учасників та отримали докази їхньої причетності до оборудок оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції України та слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції.

За даними слідства, організувала злочинну схему керівниця структурного підрозділу соціального захисту населення та охорони здоров’я у Білгород-Дністровському районі. У спільники залучила кількох підлеглих, працівника банку, родичів і знайомих. 

Спільники підробляли документи і на їх основі безпідставно призначали та нараховували соціальні виплати підставним особам. Надалі гроші знімались із банківських карток та розподілялися між фігурантами.

Упродовж 2017-2021 років було привласнено майже 5 млн грн. 

У липні правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах.

Прикордонники викрили ділків, які перевозили через кордон чоловіків призивного віку. 

Поділитися