03 жовтня 2022 р. 18:20

Справу підозрюваних у колабораціонізмі медиків з Ізмаїла скерували в суд

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно мешканців Ізмаїла за фактами розміщення та поширення матеріалів, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Як стверджують у прокуратурі, слідством встановлено, що жінка, працівниця медичної галузі, записала та поширила у соціальній мережі Instagram відеоматеріал, який публічно виправдовував та заперечував збройну агресію та воєнні злочини окупантів в Україні. В оприлюдненому відео міститься заперечення тимчасової окупації частини українських територій та глорифікація російських загарбників. Цей пост набув суспільного резонансу та викликав хвилю обурення.

В свою чергу, її батько, теж лікар, з початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну, незважаючи на систематичні обстріли Одещини окупантами, поширював матеріали у російській соціальній мережі "Однокласники", які також виправдовували дії агресора, принижували національну честь і гідність українського народу та вихваляли і звеличували російських загарбників.

Фото: Одеська обласна прокуратура

У серпні Служба безпеки України продовжує викривати в Одеській області прихильників воєнної агресії російської федерації.

Раніше суд визнав винним мешканця Білгород-Дністровського району у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, а також у незаконному поводженні з боєприпасами. 

Приморський районний суд Одеси визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії. 

Поділитися