04 жовтня 2022 р. 17:30

Справу інженера та організатора заволодіння землею бази "Гідротехнік" в Затоці скерували в суд

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера-землевпорядника та організатора шахрайської схеми за фактом пособництва у використанні підроблених документів та заволодінні землею рекреаційного призначення.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідством з’ясовано, що спільники протягом 2020-2021 років, на підставі підробленої землевпорядної документації, до якої внесено недостовірну інформацію про наявність неіснуючих садових будинків, заволоділи чотирма земельними ділянками в курортній зоні селища Затока загальною площею 0,22 га вартістю майже 3,7 мільйонів гривень.

Ділянки розташовані на території бази відпочинку "Гідротехнік", яка перебуває у власності Державного агентства водних ресурсів України та використовуються для відпочинку та оздоровлення населення. Зазначені землі входять до складу екологічної мережі України.

У червні прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Білгород-Дністровська за фактом пособництва у використанні підроблених документів та шахрайському заволодінні землею рекреаційного призначення.

У квітні правоохоронці оголосили підозру інженеру-землевпоряднику та особі, яка організувала шахрайську схему заволодіння землею, за фактом пособництва у використанні підроблених документів та шахрайському заволодінні землею рекреаційного призначення.

Прокурори Доброславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівниці одного з управлінь Южненської міської ради Одеської області, обвинуваченої у скоєнні корупційного злочину.

Поділитися