15 листопада 2022 р. 16:55

Справу ексдиректора одеського порту про недороблену пожежну сигналізацію скерували в суд

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, слідчі встановили що експосадовець не перевірив належним чином на достовірність наданий йому на підпис підрядником акт приймання виконаних будівельних робіт.

Зокрема він не перевірив відповідність обсягу фактично виконаних робіт обсягам зазначених в акті зі встановлення системи пожежної сигналізації в Одеському порту.

Між тим, роботи з встановлення у складських та виробничих спорудах, АЗС, приміщеннях насосних з перекачування легкозаймистих та горючих рідин, складів "Червоні Пакгаузи" корпусів №2, №3, №4, №5 Державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" системи пожежної сигналізації, системи передачі тривожних сповіщень, системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи пожежогасіння в повному обсязі виконані не були.

Внаслідок таких халатних дій експосадовця державі завдано 1,3 мільйон гривень шкоди, щодо відшкодування якої прокуратура також позивається до суду.

Ексдиректору порту слідчі повідомили про підозру у вересні. 

Аукціон щодо вибору підрядника задля встановлення цієї сигналізації, відбувся 26 березня 2021 року за спрощеною процедурою. Участь в ньому взяли три охочих: товариство з обмеженою відповідальністю "Три. Ка", ТОВ "Багр. Укр" та фізична особа-підприємець Олена Гурнієнко. Власне вона й була обрана переможницею аукціону та з нею уклали угоду. При цьому пропозиція ФОП була дорожча за пропозицію ТОВ "Три. Ка". ТОВ готове було працювати за 4 млн 444,8 тис. грн, а ФОП за 4,5 мільйони. Проте пропозицію ТОВ відхилили. 

У січні 2022 року прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості. 

Встановлено, що посадовець Одеського порту, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, надав підприємству в користування складські приміщення "Червоних пакгаузів" загальною площею майже 7 тис. м кв., уклавши договір про надання послуг зберігання, тоді як суб’єкт підприємницької діяльності фактично здійснював оренду вказаних приміщень.

Поділитися