01 лютого 2022 р. 12:48

Справу депутатського угруповання лісорубів скерували в суд

Справу депутатського угруповання лісорубів скерували в суд

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та  сімох учасників організованої групи за фактом вчинення організованою групою незаконної порубки, перевезення, зберігання та збуту деревини, що спричинило тяжкі наслідки, а також втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, слідством з’ясовано, що у 2020 році депутат однієї з міських рад на півночі Одеської області організував незаконну порубку дубів, ясенів, кленів та інших лісових насаджень на території двох лісництв. До своєї діяльності він залучив чотирьох місцевих мешканців, трьох мешканців Кіровоградщини та неповнолітнього.

Організатор забезпечив спільників транспортом та обладнанням для спилу дерев, організував переробку деревини на вугілля для подальшого продажу на території Одеської та Вінницької областей.

Кошти від реалізації лісопродукції легалізували шляхом проведення фінансових операцій, частину з яких використовували на продовження протиправної діяльності.

В ході розслідування здобуті докази, що за період з грудня 2020 року по серпень 2021 року, внаслідок порубок понад 800 дерев на земельній ділянці площею близько 72 га, завдано майже 10 мільйонів гривень шкоди навколишньому природному середовищу.

Під час проведених обшуків за місцем зберігання з переробки деревини та місцями мешкання підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили зрублені дерева, знаряддя скоєння злочину - пили, сокири, вантажні транспортні засоби, на яких перевозилась деревина. Також у організатора вилучено вогнепальну зброю, яка зберігалась незаконно.

У вересні минулого року поліцейські затримали на Одещині угруповання з мешканців Одеської та Кіровоградської областей, які займалися вирубкою деревини.

Нагадаємо, прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міськради, що є депутатом вказаної ради, інженеру управління капітального будівництва цієї міської ради, директору підприємства, який виконував роботи з будівництва та реконструкції міської каналізації, за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів в особливо великому розмірі.

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості. 

Поділитися