04 лютого 2022 р. 13:42

Солдат з Одещини, що розстріляв військових в Дніпрі, відмовився від своїх попередніх зізнань

Солдат з Одещини, що розстріляв військових в Дніпрі, відмовився від своїх попередніх зізнань

Солдат-строковик з Одеської області Артем Рябчук відмовився від своїх попередніх показань та змінив адвоката. Новий захисник хлопця вважає його потерпілим.

Про це повідомив колишній народний депутат України Ігор Мосійчук

"Завдяки підтримці громадськості, яка зібрала кошти до захисту дніпропетровського стрільця Артема Рябчука, було долучено адвокатів з поза системи (тобто не безоплатного). Артем Рябчук відмовився від всіх показань, які були взяті з його слів під примусом та погрозами!", - написав нардеп.

За словами екснардепа, адвокат згадав ст. 406 (Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями), ст. 408 (Дезертирство), ст. 425 (Халатне ставлення до служби), ст. 426 (Перевищення влади).

Нагадаємо, родичі, друзі, побратими-нацгвардійці та понад сотні співчуваючих громадян попрощалися з гвардійцем Олександром Драганом  31 січня у місті Березино Одеської області. Хлопець загинув на території Дніпровського заводу «Південмаш» від вогнепальних поранень, несумісних з життям. 

Кіровський районний суд Дніпра клопотання прокуратури та обрав військовослужбовцю Нацгвардії України, якого підозрюють у вбивстві п'ятьох та пораненні ще п'ятьох осіб, запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. 

За даними слідства, солдат-строковик, будучи включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», після третьої години ночі зайшов до кімнати зберігання зброї та приміщення відпочиваючої зміни і вчинив стрілянину із закріпленого за ним автомату АК-74.

Поділитися