10 листопада 2022 р. 09:06

Шахраї виманюють в підприємців гроші на ЗСУ від імені керівництва Ізмаїльського району

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Невідомі шахраї телефонують підприємцям Ізмаїльського району Одеської області та пропонують перерахувати гроші нібито на користь Збройних сил України.

Про це повідомив голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев.

За його словами, злодії представляються керівниками органів державної влади або заступниками керівників. 

"Звертаю Вашу увагу, у разі необхідності допомоги військовим органи виконавчої влади та місцевого самоврядування звертатимуться до підприємств та організацій офіційним листом. При надходженні подібних дзвінків обов'язково звертайтеся до поліції", - наголосив він.

Це вже не вперше, коли шахраї на Одещині та й загалом в Україні намагаються збирати кошти з підприємців від імені влади. 

Так, у серпні в особисті повідомлення багатьох керівників підприємств, приватним особам та на електронну адресу компаній і організацій, надійшов лист-звернення з проханням взяти участь у програмі гуманітарної допомоги Збройним Силам України. 

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, листи надсилають від імені адміністрації та за його підписом. 

Втім, це звернення, за його словами - фейк

В липні оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи з підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилали їх підприємцям по всій країні. 

Схожі випадки траплялися й до повномасштабного вторгнення росії. Наприклад, у липні 2021 року невідомі особи від імені керівників Біляївської та Подільської державних податкових інспекцій дзвонили підприємцям Одещини та писали їм у Viber з вимогою перерахування коштів на карту "Монобанку". 

Поділитися