17 травня 2022 р. 18:34

Служба безпеки запобігла проникненню диверсантів до Миколаєва

ФОТО: СБУ

(ФОТО: СБУ)

Співробітники Служби безпеки України затримали активних учасників ворожої агентурної мережі, які мали допомогти диверсійно-розвідувальним групам рашистів проникнути на територію Миколаєва.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що агентурна група була сформована резидентом під кураторством генерала російських окупаційних сил. До її складу входило п'ятеро місцевих жителів. 

За вказівками куратора, агенти також збирали інформацію щодо суспільно-політичної обстановки в регіоні та наслідків ворожих ракетних ударів по Миколаєву.

Для отримання секретних відомостей, у тому числі позицій українських підрозділів, зловмисники намагалися «в темну» використовувати діючих військовослужбовців. Тобто випитували в них секретну інформацію нібито у дружній розмові. 

Після «успішного» виконання завдань частину агентів мали евакуювати до Криму, іншим – обіцяли керівні посади в разі окупації Миколаївщини.

Проте успішного виконання не сталося.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчинені злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше співробітники Служби безпеки України блокували в Одесі діяльність чергового проросійського інтернет-агітатора, який поширював пропаганду країни-агресора. 

Одеські поліцейські, патрулюючи вулиці міста, затримали підозрілого чоловіка на мопеді. Оглядаючи його телефон, правоохоронці виявили безліч підписок на російські телеграм-канали.  

Патрульні поліцейські Одеси затримали 11 травня в Київському районі міста чоловіка, який фотографував місце, куди днями влучила російська ракета. В нього знайшли прескарти, які виявилися підробленими. 

Також правоохоронці затримали в Одесі двох підозрілих чоловіків, які знімали об'єкти інфраструктури та позиції бійців Збройних сил України.

В Одесі під час подовженої комендантської години, 9 травня, затримали декількох порушників – ймовірних диверсантів і коригувальників вогню.

Поділитися