05 жовтня 2022 р. 16:02

СБУ затримала шпигунку, що збирала дані для ракетного удару по Одещині

Фото: СБУ

(Фото: СБУ)

Служба безпеки України викрила двох російських агентів в Одеській і Донецькій областях, які розвідували місця дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах на півдні та сході України.

Як повідомили у СБУ, в однієї із поплічниць ворога вилучили топографічну карту та схему з координатами тимчасового розташування підрозділу ЗСУ на Одещині.

Саме по ньому окупанти планували здійснити масований ракетний удар. Втім, співробітники СБУ своєчасно встановили місцезнаходження зловмисниці і затримали її на спробі передачі розвідданих.

За даними слідства, ворожою інформаторкою виявилась місцева жителька, яку спецслужби рф залучили до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору агресорів вона потрапила через свої прокремлівські погляди, які неодноразово "афішувала" серед оточуючих.

Для збору розвідувальної інформації вона приховано спостерігала за об’єктами, визначала їх геолокацію та робила відповідні позначки на карті.

Зібрані відомості вона планувала передати представникам країни-агресора через анонімні месенджери.

Раніше співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили агентурну мережу спецслужб рф в Одесі. Також Служба безпеки повідомила про викриття на Одещині російського агента, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду матеріали стосовно ще одного агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення артилерійських підрозділів Збройних сил України поблизу південного фронту. 

Поділитися