20 серпня 2022 р. 16:26

СБУ викрила в Одесі розбійне угруповання, яке тероризувало людей заради грошей

Фото: пресслужба СБУ

(Фото: пресслужба СБУ)

В Одесі Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, учасники якого підозрюються в тероризуванні жителів регіону і вимаганні грошей, - інформує пресслужба відомства.

За даними слідства, керував підозрюваними у злочинах колишній посадовець правоохоронних органів. Під його керівництвом вони викрадали людей, погрожували їм та вимагали гроші, а в разі несплати обіцяли вбити. Крім того, вони використовували фальшиве посвідчення співробітника поліції.

"Оперативники спецслужби отримали інформацію про підготовку учасниками банди розбійного нападу на місцеву жительку з метою заволодіння значною сумою грошових коштів. Через погрози вбивством зловмисники планували «вибити» з потерпілої гроші. Втім, оперативники спецслужби завадили цим «планам» та в результаті невідкладних слідчих дій затримали ватажка та активного учасника організованого злочинного угруповання", - повідомили в СБУ.

Наразі затриманим повідомили про підозри за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання. Крім того, правоохоронці перевіряють причетність учасників угруповання до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

У серпні одеські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця з територіальної оборони, якого обвинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги. Раніше співробітники Служби безпеки України на Одещині заблокували канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу.

Поділитися