04 жовтня 2022 р. 18:47

СБУ спрямувало до суду справу Білгород-Дністровського колаборанта

Фото: СБУ

(Фото: СБУ)

Управління Служби безпеки України в Одеській області скерувало до суду справу мешканця Білгорода-Дністровського, який поширював антиукраїнські наративи у соцмережах. 

Про це повідомили у пресслужбі управління.

"Попри звірства агресора, вбитих мирних жителів, зруйновані ворожими ракетами будинки, дехто з наших земляків й досі марить «руzzкім міром». Саме для тих, хто перебуває у гіпнотичному стані або свідомо просуває ворожі наративи, розділ XIX Кримінального кодексу України було доповнено ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників»", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік у соцмережах розміщував матеріали, що виправдовують тимчасову окупацію частини території України, заперечують збройну агресію рф проти України. У своїх дописах він відверто принижував національну честь і гідність українського народу, дискредитував наших захисників, вихваляв і звеличував російських загарбників.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше слідчі скерували до Білгород-Дністровського районного суду Одеської області обвинувальний акт стосовно дев’яти членів злочинного угруповання за кількома статтями Кримінального кодексу України.

У липні правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах.

Прикордонники викрили ділків, які перевозили через кордон чоловіків призивного віку. 

Поділитися