09 липня 2022 р. 13:38

Рублі та фото «прильотів»: в Одесі затримали ймовірних колаборантів

Фото: Патрульна поліція

(Фото: Патрульна поліція)

Вчора, 8 липня, велопатрульні Одеси затримали чоловіка, який фотографував об'єкти інфраструктури. У телефоні він мав фото «прильотів», держустанов, кораблів та грошові перекази від російських абонентів.

За словами речниці патрульної поліції Алли Марченко, чоловіка затримали та передали до відповідних служб.

Також Марченко додала, що на одному із блокпостів зупинили ще одного чоловіка. Під час огляду речей у нього виявили медалі СРСР та російські гроші. З метою перевірки його доправили до поліції.

За добу патрульні відпрацювали 897 викликів, перевірили 58 підозрілих людей, затримали 12 порушників комендантської години, а також зупинили 7 нетверезих водіїв.

Нагадаємо, на Одещині шахраї збирали гроші на "волонтерство" під виглядом посадовців військової адміністрації.

Особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилали їх підприємцям по всій країні. 

Раніше в Одесі затримали громадянина рф, який ймовірно допомагав окупантам.

В його телефоні було виявлено активну переписку з абонентами росії, а також підтримка дій цієї країни. Чоловіка затримали та передали до відповідних служб.

Також правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності колишньому лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову, який за часів Віктора Януковича був народним депутатом та входив у Верховній Раді України у фракцію "Партії регіонів".

За даними правоохоронців, у березні 2022 року він перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами російської федерації. 

Раніше слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області повідомили про підозру вчителю інформатики, який відкрито підтримував збройну агресію російської федерації та активно поширював матеріали проросійської пропаганди.

Поділитися