24 вересня 2022 р. 08:51

Росіяни скинули на позиції ЗСУ контейнери з отруйною речовиною, - ОК "Південь" (оновлено)

Ілюстративне фото: mil.in.ua

(Ілюстративне фото: mil.in.ua)

Військові російської федерації за допомогою безпілотного літального апарату скинули на бойові позиції, що підпорядковуються Оперативному командуванню "Південь", контейнери з отруйною речовиною.

Про це повідомив речник командування Владислав Назаров.

За його словами, імовірно, була скинута хлорпікринова граната К-51. Однак бойові медики спрацювали чітко, втрат та критичних станів немає.

Крім того, росіяни намагалися атакувати напрямок порту Південного - черговий «Шахід-136» був також влучно збитий.

В Чорному морі наразі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких 3 надводних та 1 підводний носій «Калібрів». Їх напоготові 28.

Зазначимо, що протягом вчорашнього дня Одесу двічі атакували дрони-камікадзе з напрямку Чорного моря. Внаслідок влучання двох дронів зруйновано адмінбудівлю в припортовій зоні. Ще один «Шахід-136» - збитий над морем. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька навколишніх будинків. 

Під час повторної повітряної атаки Одеси, силами протиповітряної оборони над морем знищено ще 4 дрони-камікадзе. Серед них вперше в Україні збитий багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва "Mohajer-6" (Мохаджер-6), призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження.

За даними Генерального штабу ЗСУ, внаслідок вчорашнього удару по Одесі з використанням БпЛА загинуло 2 людини та ще двоє отримали поранення. 

Ще один «Шахід-136» атакував ввечері наші позиції на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини.

Shahed 136 - дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений у 2020 році. Дальність польоту 2 тисячі кілометрів. 

12:34 Уточнена інформація ОК "Південь". Внаслідок вчорашнього удару по Одесі з використанням БпЛА загинула одна людина.

Нещодавно Військово-морські сили поділилися відеозаписом знищення морської міни, яку прибило до узбережжя.

Після обстеження міни було з’ясовано, що її подальше транспортування небезпечне і вона підлягає знищенню на місці.

Поділитися