22 лютого 2022 р. 10:46

Результатом навчань СБУ на Одещині стали дев'ять кримінальних проваджень

Результатом навчань СБУ на Одещині стали дев'ять кримінальних проваджень

Співробітники Служби безпеки України під час навчань на території Одеської області вилучили дев'ять одиниць вогнепальної та холодної зброї та затримали осіб, яких розшукує Інтерпол.

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Одеській області.

За даними СБУ, інтенсивна тренувальна кампанія спрямована на забезпечення належного рівня захисту від можливих терористичних загроз як цивільних, так і військових об’єктів.

Наразі, за координації Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області тривають багатоетапні контрдиверсійні навчання.

До тренувань залучені підрозділи обласних Управлінь СБУ, Національної гвардії України, Збройних Сил України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби, Міністерства з надзвичайних ситуацій, представники органів влади і місцевого самоврядування.

Метою проведення заходів стало відпрацювання складових міжвідомчої взаємодії для запобігання можливим диверсійним і терористичним загрозам.

Тренування відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних, із використанням спеціальної техніки та озброєння.
У ході навчань  силовики виявили реальні загрози національній безпеці. Зокрема під час догляду автомобілів на розгорнутих у ході навчань КПП:
• затримано 2 особи, які перебували в розшуку, в тому числі, у міжнародному по лінії Інтерполу;
• виявлено та вилучено 9 одиниць вогнепальної та холодної зброї, наркотичні засоби та психотропні  речовини;
• вилучено 6 транспортних засобів, які перебували у розшуку.

За фактами, виявлених у ході тренувань правопорушень:
• розпочато 9 кримінальних проваджень;
• складено 586 протоколів про адміністративну відповідальність;
• 75 громадянам відмовлено в пропуску через державний кордон;
• щодо 3 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду» в Україну. 

Нагадаємо, з 20 лютого по 5 березня в місті Одеса, в Одеському районі, а також Березанському районі Миколаївської області проводитимуться тактичні навчання із застосуванням військової техніки.

Упродовж 3-7 серпня 2020 року координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області проводила планове тактико-спеціальне антитерористичне навчання.

Поділитися